Motorfyrskib No. III

«Donna Wood»

Sådan præsenterer Motorfyrskib no.3 sig, sejler i dag under navnet Donna Wood og sejler i Nord og Østersøen

Sådan præsenterer Motorfyrskib no.3 sig, sejler i dag under navnet Donna Wood og sejler i Nord og Østersøen

Bygget 1918 af egetræ på Rasmus Møllers Værft i Fåborg.

Længde: 20,4 m
Bredde:  5,6 m

Skibet lå på Lappegrund fra 1919, de sidste tjeneste år lå den på possision  Halskov Rev, flere passioner er ikke bekendt.

Samlet var skibet i tjeneste 67 år

Farvandsvæsnet solgte skibet ca. 1974, til den Tyske køber Claus Jacoby og Peter Wood for 145.000 kr, Claus Jacoby boede på skibet.  Han var identisk med firmaet Baltic Schoner Association.

Senere købte Komponist Ib Glindemann skibet for 380.000 kr.Ib Glindemann ombyggede skibet på Troense Værft., da hans ombygnings ideer ikke kunne realiseres, solgte han skibet igen inden ombygningen var færdig til Restauratør Bent Olsen i Mogenstrup. Denne lod det færdigbygge hos Ring-Andersens Værft i Svendborg til en særdeles luksuøs galease . Stormastens lampehus havde Glindemann forinden skænket til værftet i Troense til opsætning som vartegn.

Han blev noget overrasket, da han kort efter erfarede, at det i stedet var solgt til en privatmand i Esbjerg for 40.000 kr. Vedkommende har det stående i sin have. Skibets kønne navn " Donna Wood" er Glindemanns påfund, idet han opkaldte det efter en god amerikansk bekendt, der var danserinde i Alvin Ailey-balletkorpset. Skibet er hvidmalet og har trods sit smukke udseende mistet enhver lighed med et fyrskib.

Det har om sommeren hjemsted ved siden af "Motorfyrskib no: II" i Hyhavn og ejes i dag af Jes Schmidt, hvis firma JS Boatcharter udfører luksuøse sejlture på Øresund for det bedre borgerskab. Skibets 9 kahytter kan rumme 22 personer med v/k vand samt bad/toilet. Dets længde er forøget til
21,5 m. Mastehøjde er 25 m. og sejlareal 400 m2. Det kan på dagsture  medtage op til 47 passagerer. I vintermånederne vil man finde "Donna Wood" fortøjet bag Ingeniørernes Hus på Kalvebod Brygge

( Privat ejet. )